Selasa, 23 Oktober 2012

Aku yang sedang kebuntuan.....

Salam...

Yer.. lama betul aku menyepikan diri... tentu korang semua rindu kat aku.. hehhh... perasan tetiba gamaknya..

Aku pun tak tahulah knp tetiba aku down camni.. terus hilang arah nak berblog.. tengok blog jadi kaku, tengok blog jadi lemau.. tengok blog terus takda mood.. haiss...

Tapi kali ni bila aku tengok blog terus rasa semangat pulak nak mengupdate.. nak kata aku dtg bulan aku ni laki.. haha.. sabor jelahh yer...

Ermm.. agak2 ada tak otai2 yang boleh bantu aku dalam masalah aku ni?.. mungkin ada diantara korang yang pernah mengalami situasi cam aku alami sekarang ni.. Cer bagi pendapat dan nasihat sikit pada aku insan yang lemah lagi tengah buntu sekarang ni... cer bagi.. cer bagi...


13 ulasan :

paripariputih berkata...

As salam Nasir :) lama sungguh-sungguh dia tak menghupdate kisah2 seram gitu... ppp harap nasir ok dan lebih bersemangat nak hupdate n3 baru... ni datang sini nak bagi semangat utk nasir supaya teruskan n3 seram.. yang dah lama bersawang sbb tuan blog dia tak de mood nak hupdate... mohon buang kan sarang2 tu ek?? ha ha ha >..<

welcome back NASIR HAMZAH :)

nasir hamzah berkata...

Salam PPP,

TQ ppp atas semangat yang terus tanpa berbelah bagi..hehe.. terbaikk lahh ppp...

boni kacak berkata...

kena paksa diri untuk menulis entri setiap hari bro..kalau tak, memang akan effect kepada mood kita... jadi, lepas ni bro kena terus menulis..paksa diri.

nasir hamzah berkata...

Boni.. lorh gitu ke.. yer gak ek kalo tak dipaksa memang ler tak update nampaknya entri ni.. emm.. Ok boni thanks okehh...

Nuraihan Kassim berkata...

Poksu ! selamat kembali ke dunie blog :) poksu rehan ade bende nak tanye poksu nie.. pasal blog,,tp nti raye haji rehan tanye :D

nasir hamzah berkata...

Yer rehan.. Salamat juga... hehe insyaAllah nanti jumpa kita wat perbincangan sesama blogger yep.. hehehh...

Syakir Rahman berkata...

aku rasa hanya Nuffnang je yg boleh membantu... bru semngat tuh akan dtg..keh3....

nasir hamzah berkata...

Ahh... nufnang? Emm.. makin melemahkan semangat adale.. haha.

caliph shuriken berkata...

sila imagin wonder girls ternanti2 bro update.. msti mari semangat tu, hikk...

nasir hamzah berkata...

hak3 yer tak yer gak ehh caliph..haha..

[PCL] berkata...

takda idea nk update, biarkan seketika tp jgn sampai berbulan plak tinggalkan dan terus sunyi...sesekali kena buat short entri ikut rasa hati, tp blog NH nie tak tau lah cmner...sebaiknya entri apa yg terlintas....dan semangat akan kembali menyusul...

sy bukan sesiapa tp itulah cara sy blogging.

nasir hamzah berkata...

Alhamdulillah.. thanks PCL Atas tipsnya.. suka bila blogger otai kita bagi tips..

Terima kasih sekali lagi PCL...

Tinta Lana berkata...

Assalammualaikum nasir.

Harap lana tak terlambat bgi cdgn,hehehe.

Sebenarnya..nasir kira ok..tak lama mana nasir 'bercuti'.

Lana cukup 3bulan, dari bulan Dis 2011 smpai hjg bulan dua thn ni - lana lenyap dari dunia blog ni. Semua bermula sejak lana keja part-time kdai bakery thn lepas..penat,bila dah penat..memg takda mood.

Bulan 3, lana start balik..Allah jela tau rasanya mcmna..lana cuba tulis entry..tpi takda sapa jenguk. And then,lana sedar, lana yg cuti lama, jadi pttnya tak leh la nak expect org dtg jenguk kita..kita sndiri yg kena keluar, jenguk org dulu..baru betul caranya :)

Selepas tu, lana cari blik blogger2 yg rajin dtg blog lana, minta nasihat, sbb lana rasa, merudum gak la smngt time tu.. ad sorg nasihatkan lana, "takpa, pelan2..tulis je entry mcm biasa..ambil masa, dalam dua bulan utk establish balik.."

Lana ikut nasihatnya.. Alhamdulillah..stkt ni, kira ok la juga.. Urmm,kalau nasir nak kembali berblog, tulis je. Jgn fikir sgt benda2 lain, cthnya, ad ke org yg msih nak dtg tgk blog ak, bca entry ak - benda2 camni, ketepikan dulu.

Banyakkan blogwalking. Dari situ, bnyk benda leh dapat - boleh dapat ilham, kawan lama, kawan baru, mcm2 lagi.

Ok, yg ini pndgn lana..mslh utama bila bt blog berdsrkn niche, kita mudah buntu. Mcm nasir, blog bertemakan seram..bila takda sumber cerita seram, kita terus takda idea nk tulis apa..betul kan?
Pendapat lana..tak salah skali skala kuar dari niche yg kita pilih.. sebab bila terlalu terikat, kita juga yg susah nak keluar.

Apa lagi ea..urmm..takda kot,hehe.

Maaf kalau lana berlebih2 plak bagi pndgn,pndpt ni..ampunkan saya ya pak nasir,hehhehe.

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..