Ahad, 6 Mei 2012

SERAM: Rumah Hantu Paling Besar Dan Seram Di dunia

ASSALAMUALAIKUM kawan-kawan semua...


Entry kali ni NH nak kongsi pulak pasal rumah berhantu yg paling menyeramkan di dunia!! Hah!!, korang pernah masuk rumah hantu? NH ingat lagi pengalaman NH masuk rumah hantu kat Taman Buaya Melaka, masa ikut rombongan darjah 6.. masa masuk tu rasa punyalah seram.. macam-macam bunyi menakutkan.. semua terjerit-jerit macam kana histeria, sampai je kat pintu keluar tiba-tiba lantai tu bergegar-gegar, apa lagi semua yg dah ketakutan dan panik, kelam kabut nak keluar, aksi tolak menolak berlaku sehingga NH jatuh tersungkur.. Peh!! masa tu NH boleh di ketegorikan macam hantu dalam filem jepun yg korang tengok tu, keluar sambil merangkak-rangkak di buatnya.. hahaha...


Ok berbalik pada tajuk asal, Rumah hantu yg NH akan paparkan ini berbeza dengan rumah-rumah hantu yg lain yg mungkin pernah korang pergi, rumah hantu ini mempunyai keistimewaan tersendiri, dengan banggunanya yg besar dan sedikit usang ia juga  di ubah suai bertemakan sebuah hospital lama, rumah hantu yg terletak di Negara Matahari terbit iaitu Jepun ini telah di perakui oleh GUINESS BOOK OFF RECORD sebagai rumah hantu paling besar dan menyeramkan di dunia..




Dengan laluan sepanjang 700 meter dan juga terdapat beberapa pintu dan tingkap yg harus di buka secara manual oleh pengunjung untuk mencari jalan keluar serta sistem audio yg di pasang dengan suara teriakan, bunyi derapan kaki dan sebagainya di tambah lagi pekerja-pekerja yg di dandan ngeri seperti hantu sebenar akan membuatkan lagi pengunjung berasa seolah-olah semua yg mereka lalui di dalam rumah hantu itu benar-benar berlaku.. amacam ada berani mau masuk??


Korang juga boleh masuk secara bersendirian atau secara berkumpulan, Ada juga pengunjung yg tersesat tidak jumpa jalan keluar, masa yg di ambil bagi yg berjaya keluar dari rumah berhantu ini lebih kurang 50 minit.. hu lama tuhh.. macam-macam boleh terjadi dalam masa 50 minit tu...Ramai juga pengunjung yg jatuh dan terluka akibat  terlalu ketakutan.. seram...  tak dapat NH nak bayangkan...


Jom kita lihat sendiri macam mana suasana dalam rumah hantu yg menyeramkan ini..















Huis!! tengok gambar je dah mengerikan lagilah nak masuk??


Sumber dari laman kongsi.com


NH : Kalau NH lah bagi free pun tak payah ler, trauma dah NH jadi pelakon hantu merangkak ala-ala hantu jepun tuh.. huhu..

20 ulasan :

Tinta Lana berkata...

Salam..

hurm..tak nak masuk T____T tak suke..hahaha, menangis aku kalau masuk sini,hahaha.

Sepanjg umur lana, baru 2x je msuk umah hantu..tu pun, takot yg over..seramnya tak mana pun,hik3

AMALINA YAAKUB berkata...

memang takkan masuk...
spnjg 18 tahun hdup x pernh masuk rumah hantu lagi hahaha... seram

FEDO berkata...

begini ke pula rupa hantu...wakawakawaka...

Emma berkata...

adehhh... seram.. x smpai hati nak masuk.. ho3.. dlu time form5 penah msuk, rasa nk nangis je time tuu.. ho3

Boni JLL3 berkata...

pergh..besarnya rumah hantu ni..hahahaha..memang tak masuk le aku.ahahahha

deno berkata...

hahaha.. dgn beraninya deno datang pagi2 bute... hehe.. kalau rumah ni mmg konpem tak berani deno! bayar 1000 pun taknak masuk! seram la NH! :p

Sira Zulkifli berkata...

SERAM nya lha ... :S

Sira Zulkifli berkata...

pehhh , seram nya , sure takkan masukk .

Fachri berkata...

wiihh btul" seram yaa haha
oia mmpir di blog sya juga ya

Tanpa Nama berkata...

tkutnyer aq,x prnah msuk mna2 rmah hntu,tmpat ni kt mana ekk,

nasir hamzah berkata...

Rumah Hantu ni terletak di jepun.. sesekali cubalah masuk.. hehe

Tanpa Nama berkata...

Kalau aku...mungki mahu kot...sbab ingin m'cbar kebranian sye tpi dgn kwn2 lh...hehex...kalau saya sorng,bleh mmpus free lh saya...

Tanpa Nama berkata...

Kalau saya...mungkin mahu kot...sbab ingin mncbar k'branian diri saya nie...tpi kalau sorng x b'rani nak jamin lh....kalau saya s'orang bleh mmpus free sye nie....hehex....JEPUN!!!sye ingin ke sana...

Tanpa Nama berkata...

Saye ada berani juga tp bolan puasa la hahahaiyo....

Tanpa Nama berkata...

Kalau bleh en. NH penulisan nie biar la teliti skid.. saya nie peminat cter seram.. tp klaw cerita bnyak kesilapan ini menyebbkan saya kurang fham dan orng lain pun sama jgak.. mungkin cter tersebut kurang menarik.. maaf jika komen saya nie memang menyakitkan hati, sbgai seorang peminat saya harap penulisan dapat dibaiki..

Ricjan nola berkata...

benar-benar menyeramkan

Tanpa Nama berkata...

Nk msuk nk msuk..best2..

Zullkarnain berkata...

saye pun pernah masuk tapi sekali jew,,

Madihah Mangsor berkata...

Tengok gambar pun macam rasa dok dalam rumah hantu tu dah..huh..sure aku tak nak masuk..

insomnia berkata...

suka pg umh hantu..klo yg brhantu btl2 lg best...

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..