Selasa, 24 Julai 2012

Blog Nasir Hamzah Kini Sepi Dari Entri Seram Misteri...

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Setelah 3hari berpuasa dan menahan lapar dan dahaga dan Berehat seketika akhirnya Nh berjaya jugak masuk blog ni.. baru je beberapa hari Nh tinggalkan blog, dah penuh dengan sawang, bukan sawang je labah2 gergasi pun pun ada.. Haha.. Tipu sudah.. Nasib baik mak menti tak dapat menyelusup masuk blog ni. kalau tidakkk.. terus glamor blog ni... kuang33x...

Hari ni NH nak mengomel sikit.. Sebenarnya ada seorang teman ni, bertanya pada Nh kenapa dh jarang update entri baru? Pastu dah takde cerita2 seram terbaru.. Dah malas nak blog kerr? ke dah putus asa?? pehh!! persoalan demi persoalan di lemparkan dari beliau yang bukan blogger pun.. cuma beliau memang suka baca entri2 blog NH ni.. Bila pertanyaan begitu di utarakan pada NH, muka NH jap berubah merah, jap berubah hijau.. jap pulak berubah pemuda soleh gituhh.. haha.. NH hanya terdiam tak tahu nak jawab apa.. cuma NH cakap tungguuuu...... Apapun NH berterima kasih pada beliau kerana beliau kini pembaca tetap blog NH...

Ok bagi jawapan tersebut, pertama sekali, seperti yg Nh pernah katakan sebelum ini, sebenarnya Nh tersangatlah sibuk ketika di bulan puasa ni.. jika kebiasaanya Nh buat satu kerja dalam sehari semalam, tp skrg ni tidak, kerja sudah jadi berganda.. siang kerja cam biasa, malam pulak kerja sambilan bagi menambah pendapatan untuk beli baju raya.. ahaha.. jangan fikir yang bukan2 okehh...

Kerja sambilan yg Nh buat di bulan puasa ni mcm2.. Sila baca list dibawah ini... Haa siap ada list bagai.. Ko hader list2 bagai neehhh.. Pinjam ayat pari2 jap... hikhik...

Yang ni pulak tempahan yang baru saja NH terima..

Yang ni pulak baju raya NH tahun ni.. yang belang2 tuhh.. kain ni dah beli tahun lepas tapi tak sempat nak jait terus tunda untuk tahun ni.. Haha boleh gituhh...

1. menyiapkan tempahan baju raya.. Huhu sentap mak nakk.. yer, percaya atau tidak sebenarnya Nh ada mengambil tempahan baju raya bg kaum lelaki dan perempuan pada setiap tahun.. tapi untuk tahun Nh terpaksa menapis tempahan tersebut dan hanya menjahit baju untuk family sendiri saja.. sebabnya? Tak larat maaa.. mana larat, penat lorhh.. jait baju ni nak kena fokus betul.. Silap potong jadi baju hujan gamaknya... Kalau masa raya nanti hujan takpelah jugak... kalau panas tak ker naya... kah kah... saboorr jelahh...

Yang gambar tona tak sekata ni adalah gambar dingding rumah NH yang telah dicat warna krimm hehee layann..

2. Mengecat rumah.. Ye ini juga adalah kerja sambilan yg NH lakukan.. tp untuk rumah sendiri ajelah ye. umah orang? doranglah yang mengecat.. hahaha..

Cantik jugak Produa Nautica nehh kan..

3. Menjadi pemandu peribadi, Ha korang kalau nak tau NH memang dah lama jadi pemandu peribadi ni.. Tapi bukanlah pemandu Datuk ke.. Datin ke.. Tapi pemandu peribadi Mak NH... Hahaha... Yerlahh, kalau tak NH sapa lagikan, kakak NH takde cita2 pun nak ambil lesen.. Yang bestnya jadi pemandu peribadi ni tiap2 tahun dapat pi melancong.. keh keh.. bukan tiap2 tahun jer tiap2 minggu dapat jalan lorhh.. ko haderrr... hihi...

Ketiga2 pekerjaan ni pun dah cukup membuatkan NH jadi kelam kelibut dibuatnya.. Rasanya cukuplah 3 tugas yg NH pikul wat masa ni.. Janganlah ditambah lagi.. Almaklum sajalah kesihatan Nh pun tak berapa baik sekarang... mungkin dugaan bulan puasa... NH redhaa...

Jadi masa Nh untuk blog sangatlah terhad.. kalau ada masa terluang pun nak buat entri takda mood sebab dah kepenatan... Maafkan NH kalau tak dapat menumpukan sepenuh perhatian pada blog buat masa sekarang.. InsyaAllah bila semuanya dah selesai NH akan update entri seram terbaru dan terbaik punya.. Lagi pun sekarang ni bulan puasakan.. Jadi rasanya perlulah NH bercuti dahulu dari mengupdate entri2 seramm kann? kann??

Maka dengan ini terjawablah misteri mengapa Nh menyepi buat seketika waktu.. Terima kasih pada yang bertanya tuh.. ianya adalah satu penghargaan pada NH.. maknanya adalah yg minat dengan cerita2 santai seram kat blog Nh ni.. hehe Awak suka? Saya sukaa... 

Oklah cukuplah ngomelan NH pada kali ini, Jika ada kesempatan NH akan Update lagi okey.. See you....

P/s: Agak2, entri ni kena tak dengan tajuk diatas?

19 ulasan :

paripariputih berkata...

Hamboi hamboi dalam diam designer u... kalau den yg jahit butang baju pun FAIL ko hade?? keh3 (bukan tak reti jahit, tapi tak minat memandang PPP adalah org yg sgt tidak penyabar.. jadi sebelum baju2 orang jadi "roti jala" maka adalah eloknya awal2 lagi den mmg x mo jahit.. ha ha ha Nasihat pada diriku yg begitu berharga ha ha ha aku lak nak pinjam ayat NH kan... jangan malu dgn pekerjaan kita.. yang penting duit yg kita dapat tu dari sumber yg halal... oh PPP nyer PA nama dia micheal... gi la jengah2 dia klw nak berkenalan... he he he Nasir kemain lagi, posa baru hari ke 4 dah ada baju raya you ha ha ha... semoga dipermudahkan la urusan Nasir tu ek... ^_^

yana halim berkata...

wahhhh....terror menjahit rupanya. Cop tempah sepasang utk raya tahun depan, boleh? hihi

KY berkata...

oooo...NH menjahit ek, samalah kita..sambil2 ada masa lapang, cari pendapatan tambahankan? heheheh

Tinta Lana berkata...

Assalammualaikum.

Perghh, kemain lah poksu, kelakaw tol entry ni,hahahah. tak yah la buat seram2, buat entry cmni, lagi daku suka,hahaha.

Silap potong, jadi baju hujan lah ya gamaknya?hahaha. adoi, nasir..nasir.. ^_^

Nasir perli ke apa kakak2 nasir? takde cita2 amik lesen?hahahaha, gtau diorg, siap ler, kih3.

Kalau kak zai menjahit, jadi 'roti jala', lana menjahit, tak jadi apa2, satu apa pun tarak jadi, hahahaa.

Perlahan2 jela nasir..dapat update sminggu sekali waktu2 sibuk macamni pun takpa.. ^_^

Yang penting, jaga kesihatan deh. Orang penting kan dalam kuarga..eceh, macam VVIP plak,heh3.

Semoga berjaya settlekan suma! ^_^

Nuraihan Kassim berkata...

hehheee... arinie poksu jadik pemandu peribadi atok coz poksu mai uma rehan kan.. hikhik.. mak masak special punye tuk berbuke nanti..
P/S : tabahkan ati.. kite xleh lemahkan semangat.. wokey, NH ! :)

Muttallif berkata...

Eh...NH pandai Jahit Baju? Wow! Best....Taliff teringin nak belajar menjahit baju.....tapi, tak berkesempatan.

Kalau dah bersama keluarga tu mmg akan pasti menjadi pemandu peribadi...Tak mengapa NH...ada masa update kandungan entri yang berkualiti untuk semua.

Selamat menyambut Ramadhan.

Boni Kacak berkata...

takpe2.. kami masih setia menanti entri daripada bro..hehehe

nasir hamzah berkata...

Hehe, Begitulah PPP, Mungkin sebab Nasir minat menjahit ni.. Tapi nasir masih dalam belajar lagi.. Huhu.. memang menjahit ni memerlukan kesabaran.. kalau tak urmm cam ppp katakan tadi jadi roti jala.. ok gak tuhh boleh makan.. haha..

Kim salam micheal ppp hehehe

nasir hamzah berkata...

Yana nak tempah baju untuk tahun depan.. huu bolehh2.. hehe..

nasir hamzah berkata...

Wahh KY pun sama gak ehh.. ambil tempahan..betul tu KY,sekurang2nya dapat jugak menambahkan pendapatan.. Mesti ramai orang tempah kat KY kan kan.. hehe

uncle berkata...

waaa tak sangka uncle ko ni pandai jahit baju....kalau tau dari awal..dah lama uncle antar kain Jakel kasi ko buat ! hahahaha

etuza berkata...

Woi..tak sangka NH pandai jahit menjahit ya. Rupanya banyak kemahiran Nh kawan blogger kita ni. Sejuk hati mak tau NH. Nak tahu etuza paling tak reti jahit2 ni. kalau koyak2 tu mujurlah ada wife..tahniah NH ya. selamat berpuasa ya..

nasir hamzah berkata...

Waalaikum salam Lana..

Puksu? A.k.a NH ekk.. hehe.. yeker Lana tapi Nasir dah minat seram.. tapi takper selang2kan entri santai camni ok gak kann..kikiki..

Yelah Lana, potong baju ni bukan boleh wat main2..huu kalau tersilap mau kena ganti baju orang.. kalau ada jumpa kain sama takper.. kalau takder huu haru biru dehh.. kehkeh..

Ni bukan perli lagi tapi memang haruslah dia ambil lesen memandu, kan ke senang kalau dah ada lesen.. cam Lana.. senangkan dahh punyak lesen?? hikhik..

Haha.. kak zai tu cakap jer tuu.. jangan2 dia pandai jait tuhh.. saja taknak ngaku.. kikiki sori kak zai tergumpat sikit..huhuhu

Yelah Lana, InsyaAllah, bak kata orang jawa, Alon2 yahh.. slow2 jelah yang penting selesai..

Thanks Lana.. terima kasih diatas doamu ituhhh.. hehehe..

nasir hamzah berkata...

Yer Rehan.. Alhamdulillah dapat jugak pi berpuka puasa bersama blog kita yang cute A.k.a Cik An.. hehehe.. Memang kaww2 punya mee laksa johor yang mak cik an masak tuhh.. huhh berasap derr.. hehe

nasir hamzah berkata...

Hehe. sebetulnya malu NH nak bagitahu kat kwn2 sume.. tapi bila fikir balik apa salahnyakan.. NH pun masih lagi dalam belajar.. mungkin sebab minat kot.. tapi yang bagusnya dapat buat baju sendiri.. tulah yang untungnya.. Alahmdulillah..

Terima kasih Tallif..

nasir hamzah berkata...

Adehh malu aku dengan Bro Boni ni.. Lama sudah tak ke blog ko.. hehe InsyaAllah nanti aku singgah blog hang yer Boni..

Thanks Boni atas kunjungannya..

nasir hamzah berkata...

Hehe kain jakel ehh Unckle.. kikiki...

Thanks Uncle semoga Uncle cepat sembuh ya..

nasir hamzah berkata...

Boleh la sikit2 tu Etuza.. tulahh dulu kalau seluar koyak pun NH tak pandai nak jait, lagi2 kalau zip seluar rosak.. lagilahh.. NH belajar ni pun sebab memang minat.. pernah dulu tempah baju dengan orang tapi bila pakai tak selesa.. sekarang syukurlah.. boleh jait baju sendiri pun dahh okehh..

Thanks etuza.. sorilah terover balas komen pulak.. kahkah...

caliph shuriken berkata...

x sangka pandai menjahit rupanya.. nice ^^

smoga hepi2 slalu, hikk...

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..