Sabtu, 10 Mac 2012

Keindahan Pantai Tanjung Balau


Pantai Tanjung Balau, tempat yg sesuai untuk beriadah bersama2 keluarga dan sahabat handai.. pantainya yg cantik dan bersih sungguh memberi ketenangan pada pengunjungnya yg datang.. luangkanlah masa ke sini untuk bersama keluarga...


Setiap hari minggu pasti ramai pengunjung ke pantai ini.. masing2 dengan aktiviti2 tersendiri


Air laut yg berwarna biru membuatkan ramai pengunjung yg datang tidak sabar2 untuk bermandi manda, tetapi ingat! anda harus mengikut peraturan2 yg ditetapkan. untuk megelakkan perkara2 yg tak diingini berlaku.


Aktiviti memancing juga tidak ketinggalan. setiap malam pasti kelihatan kaki2 pancing  membawa joran untuk memancing dikawasan pantai ini.


Aktiviti yg paling aktif disini adalah bermain layang2.. jika tiba hari cuti pasti penuh dengan  pengunjung2 bermain layang2 berbagai bentuk yg dapat dilihat diudara..ianya juga ada dijual disini dengan harga yg berpatutan.


Disini juga terdapat muzium nelayan, pelbagai barang2 nelayan di pamerkan tidak kira lama atau yg baru.. 




Bagi pengujung yg ingin bemalam disini terdapat 2 buah tempat penginapan chalet dan resort yg disediakan di tepian pantai ini.. pasti akan memberi kenangan yg indah buat pengunjung.


Pada sesiapa yg ingin kesini, jika anda dari arah johor bahru, anda bolehlah melalui lebuh raya senai desaru expresway..  dengan kadar tol yg berpatutan.


Hayatilah sendiri keindahan Pantai Tanjung Balau. pasti ianya akan meninggalkan seribu kenangan manis yg tak dapat dilupakan.

.......SEKIAN........

7 ulasan :

[PCL] berkata...

memang minat jln2 mkn angin ni...insyaallah ke sana jg suatu masa nt. tq info.

Pemandu Teksi JB berkata...

Selau juga ke sini dengan mak mertua saya... Maklumlah rumah mak mertua saya dekat jer dengan Tanjung Balau ni.. Kebetulan oula anak bujang saya yang sorang tu belajar di Bandar Penawar...

Kepada rakyat Johor di jemput Join blog saya yang tak seberapa indah ni...http://zarincepp73.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Salam, ada tak chalet bajet kt area ni?

nasir hamzah berkata...

NH rasa harga chalet disini memang berpatutan..

anna_alone berkata...

salam..hi
lepas terbaca 1 page dr blog nh ni seronok plak komen2..
bole kan?hehe..saje nk kongsi jugak..sb semuanya byk berkisar johor..

tmpt yg byk d lawati n di lalui saya..

hehe

tg balau..mmg sangat cantik..

dr jb dlm 45min to 1 jam lalu hiway bru to desaru tu..

banyak kenagan bersama rakan karib..

datang ngiong..kami ke situ saje lepaskan bosan sambil menikmati panorama indah ciptaan Allah kan (ececeh ayat madah semacam plak)

seriusly cantik..ada ketika xde keje..

sy n rakan karib ke situ time2 bulan puasa..sambil2 ke jeti tu..memandang laut salah sati terapi penenang jiwa..kan..

itu je nak kongsi..tq

Tanpa Nama berkata...

Boleh x nk thu ape name chalet yg kt ats tu?ade c0ntact number x?

rudy berkata...

Kalau 1mlm chalet rm berapa tuan 1bilik je...

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..