Isnin, 25 Jun 2012

Blog Nh Kena Remove

Assalamualaikum...

Huh sesungguhnya Nh bersyukur ke hadrat ILAHI...

Petang tadi bila Nh sibuk BW untuk membalas folow dan jejak kat blog kawan-kawan, Tiba-tiba bila nak login dan lepas masukkan pasword, tertera ayat yang membuatkan dada Nh berdebar kencang.. muka rasa sebal semacam.. Badan rasa lemah seperti kehilangan gula pasir gamaknya.. ahah..

BLOG HAS BEEN REMOVED...



Ah!! Sudah!! Apa dah jadi? apa salah aku sampai blog aku di remove? pelbagai persoalan demi persoalan timbul dibenak fikiran!! Tapi Nh cuba bertenang sekejap ( walaupun tak berapa nak tenang sangat)

Terus Nh google, cari info berkenaan masalah ni, Setelah cuba faham apa yang perlu dibuat, Nh terus zasss... buat apa yang patut dengan kadar sesegera mungkin...


Alhamdulillah... Nh dapat kembali membuka blog ni.. ALLAH HUAKBAR... Syukur sangat-sangat...


Nh berterima kasih pada blog maidaribendang ni kerana memberi info yang lengkap dan berguna pada masalah yang NH hadapi...


Nh nak buat tutorial pasal masalah ni Nh tak reti yop.. jadi korang boleh terjah blog maidaribendang, Wajib korang baca sebelum apa-apa terjadi.. bak kata pepatah sediakan payung sebelum hujan...


Setelah itu Nh periksa apa yang membuatkan blog ni di remove, tengok punya tengok ada satu spam meseg disitu.. Ah sudah.. kenapa jadi spam pulak meseg nih?  huh sampai lani Nh tak berapa paham kenapa meseg boleh masuk spam. dan Nh tak pasti adakah meseg-meseg spam itu yang membuatkan blog Nh diremove...

Apapun Nh dikira beruntung sebab dengan segera dapat kembali blog ni.. berbanding dengan rakan lain yang terpaksa menunggu lama untuk mendapat kembali blog mereka..


Syukur Alhamdulillah...

17 ulasan :

NoRaQiLah JohaRi berkata...

klu blog qiela yg kne remove..
msti qiela duk t'sengih je dpn laptop sbb xtau nk wat ape..hehe =)

leakedknowledge berkata...

naseb baik berjaya recover blk blog...:) apa2pon backup blog n template tu ptg :)

PariPariPutih berkata...

alhamdulillah Nasir nasib baik tak kena mcm yg PPP kena tu... so skrg kita kena hati2 (walaupun selalu hati2 kena jugak kan)... ok glad ur blog is back on track ^^

Encik Zaharin berkata...

hah..naseb bek..

zana berkata...

nasib baik dpt balik :D

Muttallif berkata...

Nasib Baik tak berlaku apa2 dengan bloh NH. Apa yang dia detect spamming tu?

delarocha berkata...

kadang2 memang mcm gitu...buat suspen jeee

Trah Zain berkata...

fuh, nasib bek blh activate balik.. :D

Masha Meisters berkata...

huhu...nseb dapat diselamatkan...
perkara yang sama berlaku pada si deqla manjew petng td...

blog mamai kot :)

NAL berkata...

NAL pernah alami benda ni nh. tapi selamat la ok balik lepas google hantar msg kat phone.

deno berkata...

wah nasib baik dapat balik... kalau tak ... tak boleh la deno nak tengok hantu kat sini... hihi :)

KY berkata...

KY pun dah kena semalam, padahal baru 2 3 hari berblog, dah kena remove..tapi KY ikut arahan yg diberi tu, Alhamdulillah, berjaya di buka

Nuraihan Kassim berkata...

Alhamdulillah... :)

Ikhmal Malique berkata...

aku pun pernah kena. google ni saja nak trolololo kita.!

caliph shuriken berkata...

syukur laa dapat balik blog kn...

Boni JLL3 berkata...

huishhh!!! tiba2 aku jadi takut pulak.kalau aku kena, tak tau aku nak buat apa ni

amir zahari berkata...

Belum pernah kena lagi, tapi kalau blog not found tu dah 3 kali kena..hhehehe..

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..