Khamis, 7 Jun 2012

UNIK: Pantai Tiada Lautan Di Sepanyol

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pada kali ini Nh akan kongsikan pada korang sebuah pantai yang paling unik pernah Nh lihat.. Rasanya korang pun tak pernah lihat pantai sebegini rupa.. mungkinlah.. atau Nh yang jakun nih! haha..

Ok untuk penggetahuan korang pantai ini terletak di Lianes sepanyol dan diberi nama Gulpiyuri Beach, ia merupakan sebuah pantai pertama di Dunia Tidak mempunyai Lautan.. Kenapa boleh jadi begitu? Disebabkan kedudukan pantai ini dipisahkan oleh sebuah Bukit yang besar.. jadi korang tidak akan nampak laut yang terbentang luas seperti yang biasa korang nampak bila berada dipantai yang pernah korang pergi.. Yang menariknya bila korang mandi di pantai ini korang akan dapat merasai ombak seperti biasa... Napa, Tak percaya? korang lihat sendiri...














Memang membuatkan Nh teruja nak mandi kat sini, tapi apakan daya terlalu jauh untuk kesana.. dapat mandi kat pantai Tanjung Balau atau Batu Layar kat Kota Tinggi ni pun dah bagus.. hehehehhh

5 ulasan :

[PCL] berkata...

ada ikan tak ni...?...hahaha..xder lain dah nkmtanya NH..

Boni JLL3 berkata...

wow! yelah..ini memang sangat2 unik

Papa Mifz berkata...

salam kenal..

yer la...unik la...kebesaran ciptaan Allah kan...

deno berkata...

erk... pelik! :)

Pelangi Petang berkata...

menarik dan unik..nak search nanti kat Google Earth...

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..