Isnin, 16 April 2012

Berita Sedih Tentang Si Comel

ASSALAMMUALAIKUM


Berita sedih tentang si comel kucing kesayangan nh


Kakak nh call mak  malam tadi dan dia beritahu yg Comel telah pun meninggal akibat sakit yg tak dapat dikenal pasti.. katanya dari pagi  comel banyak termenung, diam, taknak makan, badannya lemah.. pada petangnya tengok comel dah kaku.. dah tak bernyawa lagi... 


terkejut nh bila dengar berita mengejut ni, termenung kejap dibuatnya.. tak dapat dah jumpa comel lagi, kali terakhir jumpa pun masa nh dekat batu pahat, comel ditinggalkan di sana sebab kakak nak jaga comel.. baru rancang nak ambil comel bawa balik rumah.. 


gambar Comel yg hanya tinggal kenangan..






Baru tempohari dapat berita tentang comel dah sihat, boleh berjalan macam biasa.. tapi tiba-tiba dapat berita yg comel dah tak ada.. sedih.....



NH : YA ALLAH, aku redha dengan pemergian comel.. kurnia gantilah dengan yg lebih baik darinya.. setiap yg beryawa pasti akan pergi, kepada ALLAH kita datang, kepada ALLAH  jua tempat kita kembali..



6 ulasan :

nurul syuhada berkata...

SALAM.. lorhh.. sedihnya.. yg prgi biarknla ia prgi .. nnti awk plhara kucing lain plk eyh :)

NAL berkata...

sedihnya..actually NAL dah pernah rasa, dua ekor kucing yang NAL sayang meninggal..memang sedih sebab kucing NAL meninggal ketika bulan puasa..

[PCL] berkata...

buat baik waima dgn binatang sekalipun akan mendapat balasan pahala dari Allah...insyaAllah.

nasir hamzah berkata...

Nurul: insyaAllah mudah2han begitulah.. thanks nurul..

Nal: memang sedih Nal, Mak nh pun sampai mengalirkan air mata.. kesian mak.

PCL: betul Pcl, sama-samalah contohilah sifat Rasulullah yg memlihara dan sayang kepada kucing peliharaan yg bernama muezza..

Tinta Lana berkata...

Salam..

Dah meninggal.. bukan ke entry pasal kucen baru2 ni, pasal si comel ni kan nasir..

Nasir, jangan sedih2 sangat ok..masanya dah tiba..insyaAllah..patah tumbuh hilang berganti.. :)

nasir hamzah berkata...

ha.ah lana. baru je update pasal perkembangan comel hari tu, dah sampai masa dia.. takpelah nasir redha..

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..