Selasa, 24 April 2012

Pokok Betik Berwajah Manusia



Terkejut Nh baca kosmo online yg bertajuk  pokok betik berwajah manusia, Siap marah lagi tu.. hehe memang pelik bin ajaib.. korang tengok lah sendiri.. tak tipu punya.. asli dari ladang betik kampung parit hassan..

PONTIAN - Ladang betik di Kampung Parit Hassan, Simpang Renggam di sini yang bakal dikunjungi oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar bulan depan memiliki keistimewaan tersendiri apabila sebatang daripada pokok berkenaan berwajah manusia.
Lebih menarik, wajah manusia pada pangkal batang pokok betik itu menunjukkan emosi marah.
Ladang tersebut menjadi lokasi persinggahan Sultan Ibrahim sempena program Dry Run Kembara Mahkota Johor (KMJ) pada 16 Mei depan.
Keunikan rupa batang betik itu disedari oleh salah seorang urus setia program tersebut yang enggan namanya didedahkan ketika mengunjungi ladang tersebut kelmarin.
"Saya terus memanggil rakan-rakan urus setia yang lain untuk sama-sama melihat rupa batang pokok betik yang pelik tetapi menarik ini," katanya kepada Kosmo! semalam.
sumber kosmo online
Nh : cuma satu je nh nak cakap, pelik bukan?

9 ulasan :

AMALINA YAAKUB berkata...

kuasa tuhan

ikaa sharin berkata...

agak hensem rupa pokok betik tuuu :D

#hye owner blog :) jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :p

NAL berkata...

terkejut juga..byk benda2 pelik ditemui sekarang ni.

Sis AI berkata...

Haha, btul3. Kuasa Allah, smua boleh jdi.. Pelik. Prnh jgk tgk pokok lain muka mcm mnusia. Ada buah bentuk badan perempuan lg. Byk bnda2 pelik yg kita taktau..

nasir hamzah berkata...

Amalina:betul kuasa Tuhan tiada siapa dapat menidakkan..

Ika: awak nak berkenalan kew..heheheh, pokok tu bujang lagi..

Nal: dunia dah akhir zaman mungkin...

Azmi Khan berkata...

mmg pelik tp tiada yg mustahil...
btul x....

etuza berkata...

betullah, apa mesej disebalik semua ni, Allah perlihatkan kejadian ini, betapa hebat kuasaNya

Boni JLL3 berkata...

macam majin boo gemuk kat dalam kartun dragon ball..hehe

Alieza Dayasari berkata...

Keunikana..
dahsyat,

PERHATIAN

Cerita hantu dan kisah-kisah seram di Blog Nasir Hamzah ini adalah sekadar hiburan semata-mata. Penulis blog tidak menggalakkan kepercayaan kepada tahyul dan khurafat. Anggaplah kisah-kisah seram ini sekadar hiburan untuk anda semua.. Ribuan terima kasih diatas sokongan yg anda berikan. Sila berkunjung kembali..